יום שני, פברואר 27, 2012

מתכון לסלט ויטנאמי

אסם פרסמו מתכון לסלט ויטנאמי. הנה הגרסה שלהם:

הכמויות במתכון עצומות, ויספיקו בקלות ל-12 איש.
אפשר להכין פחות או לשמור חצי מהסלט הקצוץ ומהרוטב במקרר ולא להגישם מיד. הירקות הקצוצים והרוטב נשמרים היטב לפחות שלושה ימים, אבל לא לשכוח: שומרים ירקות לחוד ורוטב לחוד ומחברים רק ברגע האחרון.

החומרים הדרושים (לכמות עצומה):

4 גזרים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים ירוקים
2 צנונים
2 לפתות
2 קולרבי
1 כרוב ירוק קטן
1 כרוב אדום קטן
1 זר כוסברה
2 פלפלים אדומים חריפים טריים
1 חתיכת ג’ינג’ר באורך 7 ס"מ

לרוטב:

6 שיני שום קצוצות
1 כוס רוטב צ’ילי מתוק
חצי כוס מיץ לימון טרי
1 כוס חומץ (רצוי חומץ אורז)
1 חתיכת ג’ינג’ר באורך 4 ס"מ

לפני ההגשה מוסיפים:

1 כוס בוטנים קלופים וקצוצים גס

אופן ההכנה:

1. קולפים את הירקות וקוצצים לחתיכות בגודל 1 על 2 ס"מ בערך. את הפלפלים החריפים, הכוסברה וחתיכת הג’ינג’ר קוצצים דק דק.

2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים היטב בצנצנת עם מכסה.

3. שומרים בנפרד במקרר את הירקות הקצוצים ואת הרוטב.

4. רגע לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט, מוסיפים את הבוטנים ומערבבים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מה דעתכם?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...