יום רביעי, ינואר 05, 2011

מתכון: נאם (אגרול ויטנאמי)



ווי-נט פרסמו כתבה על אוכל ויטנאמי בישראל. במסגרת הכתבה גם ביקשו מתכונים של מאכלים ויטנמאים משפים ישראלים ידועים. אחד מהם הוא המתכון לנאם ויטנאמי בגרסת השף גיא פולק, הוטל מונטיפיורי:

המרכיבים (ל-20 יחידות):

20 דפי אורז קטנים
שמן לטיגון עמוק

למילוי:

צרור בצל ירוק
150 גרם פטריות שמפיניון
1 גזר
2 בצלי שאלוט
25 גרם ג'ינג'ר טרי
פלפל צ'ילי
200 גרם אטריות שעועית
250 גרם בשר חזיר טחון
250 גרם שרימפס מקולף קצוץ
2 כפות רוטב דגים
1 כף שמן שומשום
1 כפית סוכר חום
מלח לפי הטעם (זהירות, רוטב הדגים מלוח)

להגשה:

עלי חסה ונענע

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל הירוק, הגזר והפטריות לז'וליינים (מקלונים דקיקים‭.(‬
משרים את האטריות במים רותחים עד שהן מתרככות.
קוצצים את הג'ינג'ר, הצ'ילי והשאלוט.
מערבבים בקערה את האטריות עם הירקות ושאר מרכיבי המילוי.
מרטיבים מעט את דפי האורז, רק עד שיהיו לחים.
מניחים על מגבת מטבח ומחכים דקה עד שהם מתרככים.
מניחים מעט מהמילוי במרכז העלה ומגלגלים.
מטגנים בשמן עמוק ומגישים בתוך עלי חסה עם נענע.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מה דעתכם?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...