יום ראשון, אוקטובר 28, 2012

אוכל ויטנאמי בישראל

עכבר העיר פרסם כתבה על המטבח הויטנאמי הכובש את תל אביב. בכתבה: "לצד המטבח היפני זה המטבח הנעלה, המעודן והאנין ביותר", אומרת רימה אולברה, שפית ובעלים של אואזיס, מסעדה שבין החזון שלה והבנת המטבח הווייטנאמי יש הרבה מן המשותף. "מאחורי המטבח הזה עומדת תפיסה בודהיסטית ופילוסופיה שלמה שאומרת שכל מה שתכניס לגוף צריך להיות מאוזן, לכן לא מכינים מנה שהיא מתוקה בלבד או חריפה בלבד, אלא משלבת טעם חמוץ, מתוק, מר, מלוח וחריף. כשהיא מגיעה אל השולחן אתה לא אוכל אותה מיד. אתה שומע אותה, מריח אותה. אלו גם מנות צבעוניות עם הקפדה על חמישה צבעים שמייצגים שמים, אדמה, אוויר, מים ואש. לא משנה היכן בווייטנאם, כל מנה חייבת לפנות לחמשת החושים".

עוד בכתבה תמונות מגרות של אוכל ויטנאמי כמו למשל באן מי ממסעדת 44 בנחלת בנימין:

צילום: אורן זין, עכבר העיר

תגובה 1:

  1. אין ספק שהמטבח הוייטנאמי לוקח בגדול (לפחות לחיכי) אבל בארץ הוא עבר התאמה מסויימת למערב. אין כמו האוכל האותנטי בטיול לוייטנאם (כמובן שאפקט הטיסה והחופש והתרבות מוסיפים הרבה לטעם האוכל :) )
    ואם כבר טסים אז אני ממליצה על: טיול לוייטנאם עם השף שלום שטרית. מ צ ו י י ן
    http://www.lpd.co.il

    השבמחק

מה דעתכם?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...