יום שלישי, יוני 05, 2012

פוסט אורח: מתכון: רצועות בקר בסויה

לאור מרקוס יש בלוג אוכל והוא אוהב אוכל אסייתי. בין הפוסטים מעוררי התיאבון שלו, מצאנו גם כמה מתכונים ויטנאמים, שאחד מהם לפניכם: רצועות בקר בסויה - נומנומנום!


בקערה :
שליש כוס רוטב סויה
רבע כוס סילאן
ג'ינגר מסוכר קצוץ
כפית שמן שומשום
רצועות בקר - סינטה , שייטל, פיקנייה -  או כל מה שמתאים לשניצל,
רק פרוס דק לרצועות של 5 סמ' ועובי שניצל.
משרים את הבשר 15 דקות במרינדה.

בווק:
מעט שמן
שום כתוש
חצי שקית (מהירקות הקפואים) של שעועית ירוקה.
מקפיצים מספר דקות (לא לרכך יותר מידי).

אורז:
כל אחד והשיטה שלו 
אני מבשל באמצעות סיר אורז - המצאה נפלא למי שעדיין אין
כדי לזרז את הבישול השתמשתי במים רותחים.

אגוזים מסוכרים:
מעט חמאה
מקפיצים איזה אגוז שבא לכם (פקאן, שקדים וכו')
מוסיפים סוכר חום לחצי מכמות האגוזים 
מבשלים עד להיווצרות קרמל - זהירות רק לא לשרוף
משטחים על נייר אפיה ומכניסים לקירור

חזרה לבשר:
לאחר שהאורז מוכן והבשר נח במרינדה
מקפיצים את הבשר ללא המרינדה בווק עם מעט שמן
לאחר שצבעו השתנה במעט מוסיפים את השעועית הירוקה
ואת המרינדה של הסויה , מבשלים עוד דקה עד לדרגת מדיום של הבשר
זהירות לא לייבש אותו.

צילחות:
אורז - בשר ושעועית מעל - רוטב בנדיבות - פקאנים ושקדים מסוכרים מעל.

בתאבון.

לינקים קשורים:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מה דעתכם?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...