חומרים ל-4-6 מנות:
1 עוף שלם טרי בגודל בינוני (2 ק"ג)
3 גבעולי סלרי חתוך גס
2 גבעולי למון גראס טרי
3 כוכבי אניס
בצלים לבנים חתוכים לחצאים
2-3 שיני שום שלמות
חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי מקולף, בגודל אצבע שלם
1 אריזה של אטריות אורז
רוטב דגים (כף לחצי ליטר ציר) או מלח לפי הטעם
להגשה:
1 חבילה של נבטים סיניים
8 צ'ילי ירוק חריף (לא חובה)
2 צרורות של בזיליקום טרי שטוף
2 צרורות כוסברה טריה שטופה
2 צרורות נענע טריה שטופה
1 צרור בצל ירוק, חתוך, החלק הלבן והירוק בהיר בלבד
4-6 ליים (לפי כמות הסועדים)
אופן ההכנה:
1. מכינים את הציר: מכניסים עוף שלם לתוך סיר גדול מאוד, ומכסים את העוף במים קרים.
2. מביאים לרתיחה ומקפים את המשקעים שצפים.
3. מוסיפים למרק סלרי, כוכב אניס ולמון גראס.
4. על מחבת חמה מאוד ללא שמן מטגנים שיני שום שלמות, , ג'ינג'ר שחם ואת חצאי הבצל רק עד שהם נחרכים מעט ומקבלים צבע כהה, אך לא שרוף. מוסיפים אותם למרק. אפשר לדלג על שלב החריכה ולהכניס אותם ישירות למרק אולם החריכה מעניקה טעמים אותנטיים ומעשירה את הציר.
5. מבשלים כשעה וחצי, לאחריה מקפים את השומן שנוצר, ומוציאים את העוף מהמרק. מתבלים את הציר רוטב דגים/מלח לפי הטעם (כף לחצי ליטר בערך).
6. משרים ומכינים את אטריות האורז לפי ההוראות על האריזה.
7. להגשה: מביאים לרתיחה את הציר, מוסיפים את אטריות האורז, מחלקים לקערות, סוחטים לכל קערה חצי ליים ומוסיפים בצלים ירוקים חתוכים. מוסיפים נתחים קטנים מהעוף המבושל בציר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
מה דעתכם?